İş

ILO: Esnek çalışma saatleri iş dünyasına fayda sağlıyor

ILOraporda Kovid-19kriz sırasında getirilenler gibi esnek çalışma düzenlemeleri, “Çalışanlar için iyi olmasının yanı sıra, üretkenliği ve potansiyel olarak bir işletmenin” kârlılığını artırır “belirtildi.

Çalışma süresinin, saatlerinin ve ilgili düzenlemelerin hem çalışanların refahı hem de iş performansı üzerindeki etkisi. ILO raporunun baş yazarı Jon Messenger, dedim:

“Bu rapor, COVID-19 krizinden öğrenilen derslerin bazılarını uygular ve çalışma saatlerinin yapılandırılma şeklini ve toplam uzunluğunu dikkatlice incelersek, hem iş performansını hem de iş hayatını iyileştirerek bir kazan-kazan durumu yaratabileceğimizi gösteriyor. denge.”

‘Çalışma saatlerinin azaltılması ve uzaktan çalışma sayesinde’

Raporlamak, ‘pandemi yayılırken kuruluşları çalışır durumda tutmak ve çalışanları istihdam etmek için hükümetler ve işletmeler tarafından kullanılan kriz müdahale önlemleri’ incelendi. Ve “Çalışma saatlerini azaltan işçilerin artan oranları, iş kayıplarını önlemeye yardımcı oluyor”çıkarım Dünya çapında yaygınlaştırılan işyeri dışındaki çevrimiçi çalışmanın büyük ölçekli uygulaması, kısa vadede uzaktan çalışmanın yanı sıra istihdamın doğasını da değiştirecek gibi görünüyor.sonuca geldi.

‘Esneklik kısıtlandığında maliyet arttı’

“COVID önlemleri aracılığıyla işçilere nasıl, nerede ve ne zaman çalışacakları konusunda daha fazla esneklik sağlamanın, yalnızca onlar için değil, aynı zamanda artan üretkenlik dahil işletmeler için de olumlu olabileceğine dair güçlü kanıtlar var.”Rapora göre ‘ Esnekliğin kısıtlanması, personel devri ve işe alım dahil olmak üzere maliyetleri artırdı.’.

‘Bağlantıyı kesme hakkı da dahil olmak üzere düzenlemeye ihtiyaç var’

“İş-yaşam dengesi politikalarının işletmelere önemli faydalar sağladığına dair önemli kanıtlar var”Öne çıkan rapor “uzaktan çalışma ve diğer esnek çalışma düzenlemeleri, çalışan özerkliğini desteklerken istihdamı korumaya yardımcı oluyor”altı çizili

Ancak, olumsuz etkilerden kaçınmak için ‘bağlantıyı kesme hakkı’Politikalar da dahil olmak üzere düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirten raporda, küresel işgücündeki herkesin standart olarak günde 8 saat veya haftada 40 saat çalışmadığına, üçte birinden fazlasının düzenli olarak 1000’den fazla çalıştığına dikkat çekildi. Haftada 48 saat ve yüzde 20’si haftada 35 saatten az çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu